Κέρκυρα

H Πόλη της Κέρκυρας

Alternate Image Text

Κέρκυρα

Ενώ ορισμένες περιοχές της Κέρκυρας έχουν αναπτυχθεί για μαζικό τουρισμό από το 1960, μεγάλο μέρος του νησιού παραμένει ανέγγιχτη, προσφέροντας ακατοίκητο ελαιώνες, γραφικά ορεινά τοπία και δασικές εκτάσεις, καθώς και μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Ιονίου. Ονομάστηκε σε έργα του Σαίξπηρ, ο Τζον Μίλτον, καθώς και πιο πρόσφατες συγγραφείς, όπως ο Gerald και Lawrence Durrell, έχει εμπνεύσει πολλούς κομμάτια θαυμάσια λογοτεχνία. Η δεύτερη μεγαλύτερη, βορειότερο και το πιο πράσινο νησί του Ιονίου, Κέρκυρα έχει πληθυσμό περίπου 115.000 ανθρώπων, εκ των οποίων 40,000 ζουν στην πόλη της Κέρκυρας, κομψή πρωτεύουσα του νησιού. Βρίσκεται σε εξαιρετική στην ανατολική ακτή του ακρωτηρίου του νησιού και πλαισιώνεται από τα νέα και παλιά κάστρα? Γαλλική, Βρετανική, αλλά ιδιαίτερα βενετσιάνικες επιρροές είναι εμφανείς σε όλη την πόλη. Κληρονομιά των διοικήσεων αυτών μπορεί να δει στο «Λιστόν», που διαμορφώθηκε μετά από Rue de Paris »Rivoli η" Σπιανάδα "(Esplanade), όπου το πράσινο είναι το σπίτι μόνο γήπεδο κρίκετ στην Ελλάδα και γενικά σε όλη την πόλη τα χλωμά παστέλ του πετάσματος κατοικίες στην έχουν στενούς δρόμους 18ου αιώνα, έχουν σχέση περισσότερο με τη Βενετία ή στη Νάπολη και όχι από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη. Το νησί έχει έκταση 592 τετραγωνικά μέτρα, με απαλές, λόφους στα νότια και τα άγρια ​​βουνά ασβεστόλιθο προς τα βόρεια, όπου βουνό Παντοκράτορας 906μ φτάνει στην ψηλότερη κορυφή του. Το ήπιο κλίμα και έντονες βροχοπτώσεις (το υψηλότερο ποσοστό στην Ελλάδα) ενθαρρύνει την αφθονία των άγριων λουλουδιών, κυπαρίσσια, βότανα και άλλα είδη χλωρίδας και πανίδας. Λόγω της πλούσιας βλάστησης και κατάλληλο κλίμα κύρια πηγή του νησιού του εισοδήματος είναι η γεωργία. Από την άλλη πλευρά, η ομορφιά του τοπίου προσελκύει πολλούς επισκέπτες, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα από το εμπόριο του τουρισμού. Κέρκυρα θεωρείται ευρέως ως το πιο όμορφο νησί του έθνους.

Παλιό και νέο φρούριο

Το Νέο Φρούριο (νέα επειδή χτίστηκε περίπου 30 χρόνια μετά το Παλαιό Φρούριο), δεσπόζει το παλιό λιμάνι και είναι ένα θαυμάσιο θέαμα ειδικά όταν αντιμετωπίζεται από τη θάλασσα. Πήρε τους Ενετούς 13 χρόνια για την κατασκευή στα τέλη του 1500, αν και επιπλέον κτίρια και τούνελ προστέθηκαν αργότερα από τους Βρετανούς. Δημόσια είσοδος είναι μέσω των απότομων πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν από την άλλη άκρη της πλατείας. Υπάρχουν ωραία θέα από τους προμαχώνες και ένα κέντρο καφέ, μπαρ και έκθεση. Το Παλαιό Φρούριο είναι εμποτισμένα από την ιστορία της Κέρκυρας, και παρέχει ένα ισχυρό οπτικό σύμβολο της πόλης και το νησί της Κέρκυρας. Το Παλαιό Φρούριο μπορεί να προσεγγιστεί μέσω ενός και μόνο πέρασμα προσβάσιμο από το ανατολικό άκρο της Σπιανάδας.

Παραλία Αχαράβης

Στη βόρεια ακτή του νησιού της Κέρκυρας, κοντά στην Κασσιόπη μια εκτεταμένη περιοχή με την οργιώδη βλάστηση και ένα γραφικό ταξίδι 40 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας από το ορεινό τοπίο και τα γραφικά παλιά ελληνικά χωριά. Hills ανεβαίνει από την πλούσια πεδιάδα της Αχαράβης και η κορυφή στο όρος Pantokrater, ένα από τα υψηλότερα βουνά στην Κέρκυρα. Κάνει όλα ένα ευχάριστο συνδυασμό της παραλίας λόφους και βουνά. Αχαράβη είναι δημοφιλής σε όσους αναζητούν ένα σχετικά ανεπιτήδευτο θέρετρο όπου μπορούν να χαλαρώσουν εύκολα. Αχαράβη είναι ένα ελκυστικό θέρετρο για οικογένειες και ζευγάρια που δεν είναι ούτε ήρεμη ούτε υπερανεπτυγμένες τέλμα. Τα ρωμαϊκά λουτρά και τα πιο παραδοσιακά μέρη του παλιού χωριού Αχαράβη είναι πάνω και γύρω από τον κεντρικό δρόμο παράλληλο με τη θάλασσα απ 'όπου τα στενά δρομάκια κάνουν την μικρή απόσταση από την παραλία. Η άμμος και βότσαλο πέτρα της Αχαράβης παραλία που εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα και ήσυχες, χαλαρές, οικογενειακές διακοπές στην Αχαράβη είναι εξασφαλισμένη με εξαιρετικά απαλή ρηχά νερά της για την παράταση μέχρι 50 μέτρα που παρέχουν άφθονο ασφαλή κολύμβηση ελκυστικά για τα παιδιά. Η παραλία έχει μια σειρά από μπαρ και καταστήματα.

Αχίλλειον

Αχίλλειον Αυτό το επιβλητικό παλάτι, ψηλά στο λόφο νότια της πόλης της Κέρκυρας, χτίστηκε για την Αυτοκράτειρα Σίσσυ της Αυστρίας. Γοητευμένος με την Ελληνική Μυθολογία, ονόμασε το παλάτι μετά τον ήρωα Αχιλλέα, και διακοσμημένα με τα όμορφα διαμορφωμένους κήπους με αγάλματα των Ελλήνων ηρώων και ηρωίδων. Χτισμένο στις αρχές του 19ου αιώνα, το παλάτι χρησιμοποιήθηκε πιο πρόσφατα με το πρόσχημα ενός καζίνο στην ταινία του James Bond 1977 "Για τα μάτια σου μόνο» (μεγάλο μέρος της οποίας γυρίστηκε στην Ελλάδα) και τους λόγους του, συνθέτουν μία ευχάριστη επίσκεψη, ειδικά σε μια σαφή ημέρα, όταν η θέα είναι μαγευτική!